Teamtraining INTEGR8

Geïntegreerd taal- en W&T-onderwijs: Een win-win!

Wat?

Training in het geven van geïntegreerd taal- en W&T-onderwijs

Wanneer?

Oktober 2021 t/m juli 2022

Tijdsinvestering

5 contactbijeenkomsten en tussentijdse klassenvisitaties in alle groepen

Kosten

Door een subsidie kunnen twee schoolteams kostenloos worden begeleid

Wat ga je leren?

In deze teamtraining leren jullie hoe jullie taal en Wetenschap en Technologie (W&T) onderwijs  geïntegreerd kunnen aanbieden. Jullie gaan lessen ontwerpen en direct uitvoeren in de klas, en krijgen daarbij deskundige en persoonlijke feedback tijdens klassenvisitaties. Door gezamenlijk te reflecteren op jullie ervaringen, leren jullie als team ook van elkaar. De training is flexibel opgezet waardoor wij kunnen aansluiten op jullie voorkennis, visie en aanpak.

Daarnaast willen wij middels een stuurgroep de directeur, intern begeleider, en eventuele coördinatoren ondersteunen bij het enthousiasmeren van leerkrachten, het monitoren van de voortgang, en de borging van de innovatie in de school.

Na afloop van de training:

  • Weet je wat geïntegreerd taal- en W&T-onderwijs inhoudt, wat het oplevert, en hoe je de twee vakken betekenisvol en effectief kunt integreren.
  • Kun je een geïntegreerde taal- en W&T-les voorbereiden, door zowel lange als korte termijn leerdoelen op te stellen en bijpassende activiteiten en materialen te vinden.
  • Kun je geschikte strategieën herkennen en inzetten om leerlingen effectief te begeleiden, zoals scaffolding en interactie strategieën.
  • Kun je de voortgang van leerlingen ten aanzien van van beide vakken effectief monitoren, reguleren en toetsen.

Praktijkgericht, gesitueerd en gepersonaliseerd.

Hoe ga je dit leren?

Tijdens de training doe je niet alleen kennis op, je leert direct hoe je de nieuw geleerde kennis en vaardigheden kunt toepassen in de praktijk. In de training staat inductief leren centraal. Door gezamenlijk praktijkvoorbeelden te bekijken en casestudies te analyseren zie je direct hoe je de nieuwe theorieën en werkwijzen kunt toepassen in de klas. Daarnaast krijg je deskundige en persoonlijke begeleiding in de vorm van klassenvisitaties waarbij je praktijkgerichte feedback krijgt. Aan de hand van deze feedback stel je samen met de trainer persoonlijke ontwikkeldoelen op. Door ook bij collega’s in de klas te gaan kijken, elkaar feedback te geven en gezamenlijk te reflecteren, leren jullie ook van elkaar.

Door een subsidie kunnen 2 schoolteams kostenloos worden begeleid. In het kader van ons onderzoek zullen we jullie vragen om:

  • Voor en na de training een vragenlijst in te vullen
  • Voor en na de training feedback te geven op de vorm en inhoud van de training
  • Na de training twee keer een geïntegreerde taal- en W&T-les te geven die wij mogen komen observeren. Deze data gebruiken wij om de effectiviteit van de training vast te stellen.

* De training wordt ontwikkeld op basis van het 4C/ID instructiemodel, bekijk voor meer informatie deze website.

Meer weten of meedoen?

Heb je een vraag of opmerking over het INTEGR8 project, of wil je meer weten over de training?

Laat hiernaast je gegevens achter of stuur een e-mail naar Miriam Knoef: m.j.knoef@utwente.nl.​

We zullen zo snel mogelijk contact opnemen.